الخميس، 21 يونيو 2018

توست اسمر صحي جدا


السلام عليكم و رحمة الله وبركاته

طريقة عمل توست بالدقيق الاسمر اللي هو دقيق القمح الكامل

اولا المقادير

350 جرام دقيق او على حسب حجم القالب
معلقتين طعام عسل اسود و ممكن عسل نحل
معلقتين طعام زيت ويفضل زيت زتون
خميرة
رشه ملح
ماء دافي للعجن



الطريقه
هنضيف رشه الملح على الدقيق و نقلب
نضيف الزيت و نقلب كويس
نضيف الخميرة
نحط شويه من الماء الدافي على العسل الاسود عشان يدوب ونضيفه
نضيف الماء تدريجاً حتى تتماسك العجينه بس تكون لينه مش ناشفه




هنغطيها ونسيبها ساعه تخمر
بعد ساعه تقريباً هتكون كدة


الخطوة دي اختياريه

هنفرد العجينه تاني ونضيف ليها البذور اللي عايزنها
انا ضفت بذور الكتان و حبة البركه



بعدين هنقفل عليها كدة


والناحيه التانيه كمان
ندهن قالب التوست بزيت او نحط ورق زبدة و نحط العجين في القالب و نظبطها كويس فيه و نضيف على الوش بردو بذور و نضغط عليها بالراحة عشان تلزق في العجينه



نغطيها تاني ونسيبها تخمر ساعه هتعلى تاني



ندخلها الفرن و يكون شغال قبلها بربع ساعه على درجة حرارة عاليه مدة نص ساعه تقريباً الى ساعة الى ربع

دة بعد ما استوى



اول ما يطلع نرش عليه رشه ماء خفيفة جداً و نغطيه بفوطة نضيفة لحد ما يبرد خالص بعدين نقطعه
بيكون مقرمش من برة و هش من جوة




ممكن يقعد يومين برة التلاجة و خمس ايام في التلاجة و ممكن يتحط في الفريزة

و بالهنا والشفا


من مطبخي
تحياتي

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

إعلان متجاوب
إعلان متجاوب
إعلان متجاوب